GOA

 

India, Goa - Tengerparti kalandozások a guruk földjén

 

A tengerpartot keresed?

El akarsz húzni valahova nyaralni, ahol biztos nem jön szembe a szomszéd? Igyekszel egészségesen élni, de jó lenne, ha valaki levenné a válladról a teendőket, vagy éppen irányt mutatna?

Ki nem állhatod a szállodákat, de egyedül nem mersz nekivágni az ismeretlennek?

Megmutatjuk, hogyan kell!

 

Mélyre szállunk, Dél-India rejtélyes dzsungeleibe. Fehér homokos, érintetlen tengerpartok, sürgő-forgó falvak, és burjánzó esőerdők. Felderítjük!

Dél-Goa nagyon más mint a filmek. Egy külön India Indiában, ami egyáltalán nem India. Bájos, ebűvölő, európai. Egy öko-falu makrobiotikus séfekkel, jóga, lombházak, hosszú tengerparti vacsorák, delfinek és fekete sziklák.

 

 • Napi 2 svédasztalos Ajurvédikus-makrobiotikus étkezés az öko szállásunkon

 • Napi két ingyenesen látogatható jógafoglalkozás

 • Napi Beach-Transfer Agonda Beachre

 • Gokarnai városlátogatás

 • Partbejárás

 • Helyszín:  India, Ázsia

 • Indulás: December 6-15.

 • Utazás hossza: 11 nap + 1 nap utazás

 • Létszám: 5 - 12 fő

 • Ár: 249.000 Ft

 • Indulás, érkezés: Goa, nemzetközi repülőtér

 • Kizáró okok: Cukorbetegség, Terhesség, Tüdő- szívbetegség

 

Részletes program

Mélyre szállunk, Dél-India rejtélyes dzsungeleibe. Fehér homokos, érintetlen tengerpartok, sürgő-forgó falvak, és burjánzó esőerdők. 

Goa nagyon más. Egy külön világ Indiában, ami egyáltalán nem India, bájos, elbűvölő, európai.  Goa India legkisebb államaként talán a legnagyobb hírnévre tett szert lélegzetelállító partjaival, különleges portugál-keresztény kulturális vonásaival, alacsony árfekvésével, és nem utolsó sorban az innen eredeztethető Goa partik miatt. 

Manapság e zenés kultúra már alább hagyott és átvette helyét a hátradőlt, hűvös vizeket, keleti ízeket és illatokat élvezni kívánó spirituális utazók és hippik tábora. 

Karnataka, Goa szomszédságában már inkább India, csípősebb, melegebb, hindubb, vadabb. Leginkább konyhájáról híres hatalmas állam amely csaknem hazánk kétszerese, helyt ad különleges zarándokhelyeknek és templomoknak, világörökség részeit képező vadrezervátumoknak és őskori városoknak. Gokarna, Om beach az uticélunk.

Túránk során egy hetet fogunk tölteni Agonda-beachen, a Kaama Kethna Organic Resort-ban, amely egy trópusi botanikus kert és lombhotel igazán elegáns keresztezése. Innen csillagtúra szerűen látogatjuk majd meg a helyi látványosságokat és templomokat, érintetlen tengerpartokat

 

 

1. Nap, Érkezés Goa-Vasco de Gama repterére

Goa repülőterén vízumellenőrzés után találkozunk, megismerkedünk sofőrjeinkkel és rövid étkezés után bérelt minibuszokkal elindulunk az Agonda Beachen lévő szállásunkra a Kaama Kethna ökofaluba. A napot az utazás kipihenésével folytatjuk, majd esti ismerkedéssel, mulatozással zárjuk.

A szálláshelyünk napi 2 jógázást biztosít számunkra reggel és este, amelyeket Berecz Zsolt túravezetőnk fog tartani, ugyanis ő egyben idekint végzett jóga-tanár is!

Ezeket nem kötelező jelleggel, opcionálisan látogathatjuk

 

A Kaama Kethna megálmodója Panta, egy indiai sztárügyvédből lett jógi aki megpróbálta összeházasítani a luxust és az öko-építészetet. Az általa öko-falunak nevezett hotel, a goai dzsungelben található a tengerparttól 5 km-re. A fák közé és a fákra, csakis természetes anyagokból (bambusz, lenvászon) épített ízléses bungalók, botanikus kert szépségű környezetben, makrobiotikus-ájurvédikus ételekkel, a feng shui ölelésében. A hely 3 “jóga-shalával” masszázs és szépségszalonnal felszerelt, de csakis jógikus körülmények között! Érteni ez alatt a saját készítésű kókuszolajat, és a különféle ájurvédikus szépségápolási módokat. 

Legjobb hely a pihenésre, méregtelenítésre, korlátaink levetkőzésére, lelki és testi tisztulásra egyaránt

 

2. Nap, Lazulás, akklimatizálódás, megmártózás

Első teljes napunkat lazán indítjuk, akklimatizálódunk a kertben, bámészkodunk Agondában, megmártózunk az Indiai-óceánban és lakomázunk a helyi halászok zsákmányából.

 

3. Nap, Tengerparti erődök és rejtett partszakaszok – Cabo de Rama erőd/Cola beach

A reggeli jógafoglalkozás és étkezés után elutazunk a Cabo de Rama erőd romjaihoz, amelyet egy könnyed gyalogtúrával körbejárunk, majd a gyönyörű és különleges Cola Beach-en mártózunk meg az Indiai Óceánban. Az estét drámajátékokkal zárjuk.

A Cola Beach különlegessége, hogy egy kisebb folyó torkolatában van, így a széles homokpad egyik oldalán hűvös édesvízi tóban, másik oldalán az óceánban fürödhetünk

Cabo de Rama, a dél-indiai állam, Goa legrégibb erődje, melyet Rámáról, Ajodhja legendás ősi királyáról, neveztek el, aki a hindu tanok szerint Visnu isten hetedik avatára (isten megtestesülése halandó élőlényben) volt. 

A portugálok megérkezésük után 1763-ban elfoglalták az erődöt és 1955-ig használták is, azóta elhanyagoltan áll és egyre pusztul az állapota. Az idők folyamán többször cserélt gazdát, a portugálokon kívül birtokolták a hinduk és a muszlimok is, a leírások alapján rengeteg csatát megélt.

Virágkorában állítólag 21 ágyúval és legénységi szállásokkal rendelkezett, erős falrendszer és vizesárok vette körül a szárazföld felől, az óceán irányából pedig szakadékos, sziklás fala védte. Az udvarán egy mai napig üzemelő templom található.

 

4. Nap,  Pihenés, jóga, kötelező barnulás a parton

A napot pihenéssel, strandozással, és jógával töltjük.  

 

5. Nap, Partjárás - Turtle Beach, Maruti Gudi – Ram Mandir, vacsora a naplementében

Ellátogatunk a közeli Turtle Beach-re amely a teknősbékák tojásrakó helyeként ismert, ha szerencsénk van találkozhatunk is egy-kettővel az óceánban. Emellett itt lehetőségünk van élvezni azt amit eddig csak filmekben láthattunk. Egyedül egy 5 kilométer hosszú partszakaszon, a pálmafák, a delfinek és a homokrákok társaságában. 

Fürdőzés és nyújtózkodás után hazafelé útba ejtjük a környék szanszkrit papképzőjét, amely egy templomkomplexumban kapott helyet.

 

6. Nap, A szomszédság: Palolem, Chaudi bazaar

A már rutinná vált reggeli gyakorlásunk és étkezésünk után megtapasztaljuk az igazi piacot, indiai stílusban! Az alkudozók és az üzleti érzékkel bőven megáldottak itt kánaánban fogják érezni magukat. Alkudozás oktatás után rászabadulhatunk a kufárokra, és vásárolhatunk a helyi friss gyümölcsökből, fűszerekből is Chaudi-ban, majd a napi mártózást a szomszédban lévő turistaközpontban, Palolem beachen töltjük, amelyet Goa legszebb tengerpartjaként tartanak számon. 

 

Tipp: Mindenképpen kattintsátok le a naplementét!

 

7. Nap,  Kulináris kalandozás a fűszerek birodalmában

Miután mindenki testben és lélekben is megérkezett, a szuper egészséges kajáktól feltöltődve, igazi decemberi színünket megszerezve tovább fokozzuk az élményeket. Meglátogatjuk a környék organikus fűszerföldjeit a “Goan Tropical Spice Plantation” kertjeit.

Fotóművészek figyelem! Káprázatos növény és állatvilág vár rátok!

Hogyan is ismerhetnénk meg jobban Indiát, mint az ételein, ételkészítési kultúráján keresztül?

India, méltán híres fűszereiről, nem egy utazó látogatta meg csakis azért, hogy aztán különleges, helyben vásárolt maszalával feltöltve térjen haza. A kurkuma, a curry, a római kömény, a cardamom és a fahéj teszi annyira egyedivé ázsiai országunk étlapját, mindezzel nagy hatást gyakorolva a kultúrára és a közegészségre is. Nemcsak a Goai, hanem az Indiai kuzin előtti legnagyobb tisztelgésünk is, ha a kóstolgatás mellett, el is látogatunk a fűszerek természetes termő helyére. 

A fűszerfarm dolgozói fognak bennünket körbevezetni, és vendégül látni, mesélni a fűszerek és az ájurvéda – az indiai orvoslás – szoros kapcsolatáról, és egyben hasznos házi praktikákba vezetnek majd be minket.

 

8-9. Nap, Bocifüle város – Gokarna

A reggeli rutinunk után minibuszunkkal a 3 óra utazásra lévő Gokarnába indulunk. Rövid városnézés után tovább utazunk a Gokarna mellett fekvő Om-Beachre ahol bambuszházakban foglaljuk el szállásunkat. Egész napos henyélések, hosszú naplementék, delfinlesek és friss trópusi gyümölcsök várnak ránk.

Napjainkat gyalogtúrákkal, opcionális programokkal gazdagítjuk majd.

Gokarna, szó szerint azt jelenti szanszkritul: Go – tehén – Karna –Fül. Nem véletlenül, hiszen a félsziget amelyen fekszik egy boci lelógó fülére hasonlít leginkább. Gokarna Karwar partjain fekszik, Karnataka államban többnyire 2 dolog miatt híres – a templomairól és tengerpartjairól. Rengeteg turista keresi fel évente a spiritualitást és az érintetlen partokat kutatva. 

Érdekes kontrasztot ad a belváros mesébe illő vallásossága és a környék kókuszpálmás fehér homokos tengerpartjai és vulkáni fekete sziklái. Mesébe illő!

 

10. Nap, Pihenés retrospekció

Vacsora után jöhet a közös retrospekció és a búcsúpatri Om-Beach egyik tengerparti éttermében! 😊

 

11. Nap, Irány a reptér, hazautazás

Összeszedjük nagytáskáinkat, elvásároljuk a maradék rúpiáinkat, majd kisbuszunk elvisz minket Goa repterére, ahol elbúcsúzunk egymástól. Ki-ki a maga útján.

 

INFORMÁCIÓK

 

Az utazás ára tartalmazza:

 • A vízum díját

 • A szállást

 • A félpanziós ellátást

 • A belföldi utazást

 • A jógatanfolyam díjait

 • Belépődíjakat

 • Biztosítást

 • Transzfert a repülőtérről a szállásokig

Az utazás ára nem tartalmazza:

 • A fakultatív programokat

 • Az egyéb étkezések költségeit

 • A nemzetközi repülőjegy és illeték árát

 • Az egyéni utazások költségeit, pl.: taxi

 

Várható időjárás ( 2018 novembere szerint):

 

Szállások: Kaama Kethna – wifi, melegvíz nincs, szállás kétágyas bungalókban

Étkzések: Reggeli és vacsora – makrobiotika vagy ájurvédikus gyógyászat alapján összeállított étrend

Helyszíni közlekedés: taxi, riksa (10-20 INR / km)

Extra felszerelés, csomagolás: -5 – 0 C fokos hálózsák

Vízum, úti okmányok: útlevél, vízum

Oltások, gyógyszerek: javasolt: Hepatitis A, Hepatitis B, Hastífusz elleni védőoltás, malária elleni gyógyszer 

Valuta, pénzváltás, költőpénz: Pénzváltás lehetséges bármely utazási irodában, a legkezelhetőbb valuta az USD. Költőpénz: 300-1000 USD + 300 USD tartalék

Egészség, Étkezés, ivóvíz: Étkezés lehetséges a vendéglátóhelyeken, és az utcán is. Utcán kizárólag vegetáriánus. Csak a palackozott ivóvíz fogyasztható. Gyakori kézmosás erősen javasolt!

Kommunikáció, időeltolódás, elektromos áram: A legtöbb vendéglátóhelyen rendelkezésre áll wifi. Időeltolódás +3,5 óra.

Biztonság: Figyeljünk értékeinkre, napnyugta után egyedül ne induljunk el. Veszélyt jelenthetnek éjjel a kutyák, esetleges tolvajok!

*Ha szeretnél még több információt és hasznos tippet a túrával kapcsolatban, akkor kattints IDE!!!

 

FIGYELEM!

 • Közös utazásunk egy kalandtúra, amely India Goa tartománbyába vezet. A szállások színvonala néha nem érik el a fejlett országokéban megszokottakat. A repülőjáratok késhetnek, vagy törölhetnek járatokat.

 • Az időjárás, a politikai helyzet, és a közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. Különösen zord időjárás esetén a programot módosítjuk. Ha velünk tartotok a túrán, akkor ez minden résztvevőre kötelező érvényű.

 • Az esetleges programváltozás esetén mindig alternatív programokat fogunk javasolni a helyszínen.

 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 30 nappal indulás előtt tájékoztatunk mindenkit, és törölhetjük az utazást. Ilyen esetben természetesen az addig befizetett részvételi költséget maradéktalanul visszajuttatjuk mindenkinek.

 

BIZTOSÍTÁS:

Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza! - Ebben is tudunk segíteni nektek!

 

FIZETÉSI FELTÉTELEK

Részvételi díj: 249.000 Ft

Előleg: jelentkezéskor fizetendő; 50.000 Ft

Hátralék: az utazás megkezdése előtt legkésőbb 30 nappal fizetendő;

Útlemondási feltételek:

A 30 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

30-14. napok között a Részvételi díj 50%-a,

14 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.

 
Érdeklődő adatai:
Kérlek válaszd ki, hogy melyik túra érdekel komolyabban:

 

KÉRDÉS ESETÉN

Ha kérdésed van, írj nekünk a kozosenvilagotfalni@gmail.com email címre, és megpróbálunk minél hamarabb válaszolni.

Telefonon kicsit körülményesebb elérni minket, mivel éppen most is úton vagyunk, de ha szeretnéd, hogy visszahívjunk, írj nekünk a kozosenvilagotfalni@gmail.com címre. Üzenetben írd meg nekünk, hogy mikor tudunk felhívni, és válaszolni a kérdéseidre, és mi megpróbálunk elérni.

Kérdéseidet a facebook oldalunkon is felteheted nekünk: 

 
Rólunk

2017 elején jött az gondolat, hogy menjünk egyszerűen világgá. Sokáig mi magunk is kételkedtünk az ötletünkben, és abban, hogy sikerül-e elindulnunk. Azonban 2017 szeptembérben magunk mögött hagytuk építész és építőmérnöki állásunkat és már több mint 14 hónapja járjuk a világot, hátizsákkal, ketten.

Tovább...

 • White Facebook Icon
Ha kérdésed van, írj bátran!