DHARAMSALA

 

India, Dharamsala - Himalaya calling, ha laza vagy, de a hegyet szereted.

 

Érzed a hívást, de nem mersz egyedül nekivágni? Tele a hátizsák, de nem tudod hol eressz le? Vagy csak tudni akarod, hol vannak a legtutibb helyek, és hogyan lehet biztonságosan, igazi kalandor módjára átszelni egy kontinenst? Mi megmutatjuk!

 

Elindulunk Távol-Keletre! Felfedezzük a misztikus kis Indiát, amennyit belőle két hét alatt lehet. Célpont Dharamsala, a legismertebb szerzetes a 14. Dalai Láma otthona. Jóga, templomok, hőforrások, dzsungelek és patakok, spirituális fejesugrás a Himalája legbarátságosabb kisvárosába. Nem, ez nem egy kényelmes Taxi plusz Hotel túra, hiszen ki ne szeretné kivenni a részét India varázsából! Falusi templomok, helyi busz, vonat, dhal, chili chatka és chappati, Babaji, a mosolyok és színek országában!

 

 • Jógatanfolyam Shivam NeelKanth jógamester vezetésével

 • 3 napos tanítás a 14. Dalai Lámától

 • Csúcstámadás – Triund (3200m)

 • Kangra Fort – vár a dzsungel

 • Helyszín:  India, Ázsia

 • Indulás: Október 28 - November 10.

 • Utazás hossza: 13 nap + 1 nap utazás

 • Létszám: 8-12 fő

 • Ár: 229.000 Ft

 • Indulás, érkezés: Delhi, nemzetközi repülőtér

 • Kizáró okok: Cukorbetegség, Terhesség, Tüdő- szívbetegség

 

Részletes program

Dharamszala a Dalai Láma és a Tibeti kormány székhelyeként vált híressé a 60-as években. A térség a Himalája első hegyláncánál, a Dhalanduar-range lábainál fekszik, gyönyörű magashegyi környezetben. Manapság számtalan, túrázó, zarándok és jógi célpontja a mesebeli, vízesésekkel tarkított meredek hegyi paradicsom. 

 

Utazásunk célja Mcleodganj, Bhagsu, és Himachal Pradesh leglátványosabb helyei, a Dalai Láma nyilvános tanításának meghallgatása, kikapcsolódás, feltöltődés és kultúrális élvezet a Himalája lábánál.

Egy igazi spirituális utazás a Himalája dzsungeleibe kultúrális kalandoroknak.

 

1. Nap, Találkozás, indulás a Himalájába

A Delhi reptéren vízumellenőrzés után találkozunk, megismerkedünk sofőrjeinkkel és rövid reggeli után bérelt minibuszokkal elindulunk Mcleodgandzsban lévő szállásunkra. Estére érünk a View Caféba Mcleodgandzs erdeiben.

 

Delhi a világ egyik legrégebb óta folyamatosan lakott városa, történelme során számtalan birodalomnak volt központja. Fontos település volt az India északnyugati részét a Gangesz-alfölddel összekötő kereskedelmi útvonalon. Számos ó- és középkori szobor, ásatási terület és sok más műemlék bizonyítja fontosságát India történelmén belül. 

Mára multikulturális várossá fejlődött, mely a hatalmas ország valamennyi részéből vonzza a népességet. Itt is problémát okoznak a világ nagyvárosaira jellemző urbanizációs gondok, mint például a légszennyezés és a zsúfoltság, amit a pénzügyi erőforrások korlátozottsága tovább súlyosbít.

Napjainkban Delhi India egyik legnagyobb politikai, kulturális és kereskedelmi központja.

 

 

2. Nap, Pihenés, akklimatizálódás Mcleodgandzsban

Mcleodganj. Ahol India és Tibet találkozik. Olyan mint a mesékben, ősi mondákban. Fent a magas hegyekben, egymásra zsúfolva emelkednek a többszintes épületek, ahol szerzetesek, kereskedők, és utazók húzzák meg magukat. Körülöttünk nagytestű sasok köröznek, alattunk és felettünk is felhők úsznak, vízesések metszik keresztül az amúgy is meredek hegyoldalakat. Romantikus, vadregényes és emelkedett.

 

Mcleodgandzs Dharamszala egyik kerülete amelyet “kis Tibet”-nek, vagy “Dhászá”-nak is hívnak, a Tibetiek magas népességszáma miatt. Itt székel a tibeti kormány, és őfelsége a 14. Dalai Láma is itt lakik. Mindezek után ez csakis egy jó hely lehet a gyakorlásra.

 

3. Nap, Környékbejárás: Tsuglagkhang (Dalai Láma Gompa), Shiva Devi templom, Bhagsunaag vízesés

Közös reggeli után gyalog járjuk be a környék nevezetességeit. Rövid mozgásmeditációt tartunk a Dalai Láma kolostorában, majd ellátogatunk a szomszédos faluban álló Shiva Devi templomba és Bhagsu vízeséséhez. 

Este megismerkedünk a leendő jógamesterünkkel Shivam Neel Kanth jógival aki a következő 3 napban beavat minket a jóga és a meditáció mélyebb rejtelmeibe.

 

4-6. Nap, Jóga- és meditációs tanfolyam Shivam Neel Kanth jógamesterrel

Délelőttönként jóga- és meditációs foglalkozáson veszünk részt Shivam Neel Kanth jógamesterrel.  délutánjainkat pedig pihenéssel és könnyű gyalogtúrákkal töltjük a környék túraútvonalain.

Gallu templom, Mani Lakhang Sztúpa, Durga Devi templom.

Bagshu Nath Mcleodgandzstól 2 km-re fekvő kisebb pásztorfalu, amely hindu szent hely ezer éves Shíva szentélyével, bővizű forrásaival, vízeséseivel. A helyet különleges energia, atmoszféra jellemzi, így egyre több jógaiskola veti meg itt a lábát. Közkedvelt találkozóhely és utazócsomópont az izraeli utazók számára is, akik a kötelező hadi szolgálat éveit pihenik ki, a nyugalmat és a minőségi charast élvezve. A nyugalom és szépség egy apró szigete a Himalájában

Shivam Neel Kanth brahman(papi kaszt) családba született. Gyermekkora óta tanulta a jóga tudományát, de csak a 20-as éveiben mélyedt bele igazán. Egy jól menő étterem tulajdonosából lett aztán jógi, aki tanításaival bejárta a világot. Útja közben megismerte igazi guruját, Palampur Babaji-jét aki akkoriban a térség leghíresebb gyógyítója, főpapja és spirituális mestere volt. Babaji avatta őt be a Goraknath shaivista jóga kolostori rendbe, amely mai napig a legtitkosabb gyakorlatokat, és tanításokat őrzi. Guruji Shivam közel 40 éve gyakorolja, és 28 éve tanítja a jóga, a meditáció, és a jógikus élet miértjét és hogyanját.

Egy édes, mosolygós, és igazán társasági embert ismerhetünk meg személyében. Számítsunk rá, hogy különleges helyekre fog elkalauzolni bennünket, ugyanis a mester szeret improvizálni!

 

7. Nap, Önismereti, pihenős, bazározós nap

Egy nap, melyet pihenéssel, vagy éppen vásárlással tölthetünk Mcleodganj bazáraiban. Érdemes végigjárni a megannyi kézműves és helyi tibeti csecsebecséktől roskadozó pultokat, antik boltokat, és múzeumokat. Itt mindenki találhat magának valami egyedi cuccot. Alkudni ér! Sőt, kötelező!  

Szállás: View Café

 

8. Nap, Csúcstámadás: Triund

Bőséges reggelink után, tiszta időben elindulunk és megmásszuk a helyi csúcsot. A csúcstámadás egy közepes nehézségű túrával, kijelölt túraútvonalon, kényelmesen 6-8 óra alatt teljesíthető. (oda-vissza)

Miután felértünk egy meleg Chai és egy Dhal társaságában napozhatunk és élvezhetjük a közel 120km-es kilátást. Még sötétedés előtt visszatérünk szállásunkra, ahol esti mulatsággal zárjuk a napot!

 

9. Nap, Taxiba szállunk: Kangra erőd, és termálos csobbanás

Kora délelőtt Taxiba pattanunk és elutazunk az 1 órányi útra elhelyezkedő Kangra Fort-ba amely a Kanga-térség központja volt a Maharádzsák idején. Itt egy gyönyörű vár magasodik a hegyi dzsungel fölé, ahonnan a világ egyik legpazarabb kilátása nyílik a Himalájára. Ha valaki a környéken jár, ez egy must do (kötelező)! és mi ki is használjuk.

 

A napi túristáskodást egy rejtett hőforrásban vezethetjük le, a vártól 1 órányi utazásra a dzsungelben. 

A hőforrásokat a hinduk szentként tisztelik gyógyhatásuk miatt, és szokásuk templomokat építeni köréjük. Itt is ez vár majd rank, egy 40 fokos medence, a víz egyenesen a hegyből, egy eldugott romantikus saivista templomban.

 

10-11. Nap, Őfelsége a 14. Dalai Láma tanítása

Őfelsége a többi buddhista szerzetes barátjával együtt szeret korán kelni, és korán kezdeni tanításait.  Így reggel 7 órakor már mi is a kolostorban fogjuk várni őt Mcleodganj és a környék lakóival együtt. A tanítás rendszerint hagyományos tibeti nyelven van, így az angol fordítást a helyi rádió sugározza. Szükségünk lesz egy zsebrádióra és fülesre a kényelmes hallgatáshoz és a poénok megértéséhez.

A tanítás 2 napos, opcionálisan mind 2 napon részt vehetünk.

Ezek a alkalmak a gyanútlan kívülálló számára sokkal inkább hasonlítanak egy stand up comedyre mint egy mély spirituális tanításra, a Dalai Láma kivételes humora miatt. 

Egy biztos: nem fogunk szomorkodni! 😊

A délutánokat opcionális, spontán programokkal, vagy pihenéssel tölthetjük.

 

12. Nap, Császkálás, költekezés, elköszönés

Az utolsó napunk szabad programmal telhet mindenki számára. 

Egyetlen kötelező dolog lesz: az esti mulatság, amellyel megünnepeljük és egyben lezárjuk látogatásunkat.

 

13. Nap, Retrospekció, visszautazás Delhibe

Délelőtti közös reggelink, és retrospekciónk után, délután visszaindulunk Delhi repülőterére, ahová másnap hajnalban érünk.

 

14. Nap, Delhi reptér

Menetrendünknek megfelelően megkezdjük a hazafelé tartó utazásunkat.

 

INFORMÁCIÓK

 

 

Az utazás ára tartalmazza:

 • A vízum díját

 • A jógatanfolyam díjait

 • Belépődíjakat

 • Transzfert a repülőtérről a szállásokig

 • Szállást

 • Biztosítást

Az utazás ára nem tartalmazza:

 • A fakultatív programokat

 • Az étkezések költségeit

 • A nemzetközi repülőjegy és illeték árát

 • Az egyéni utazások költségeit, pl.: taxi

 

 

ÚTVONALUNK:

 

Várható időjárás ( 2018 novembere szerint):

 

Szállások: View Café – kétágyas vendégszobák

Étkzések: View Café, opcionális

Helyszíni közlekedés: bérelt minibusz, riksa, taxi

Extra felszerelés, csomagolás: -5 – 0 C fokos hálózsák

Vízum, úti okmányok: útlevél, vízum

Oltások, gyógyszerek: javasolt: Hepatitis A, Hepatitis B, Hastífusz elleni védőoltás, malária elleni gyógyszer 

Valuta, pénzváltás, költőpénz: Pénzváltás lehetséges bármely utazási irodában, a legkezelhetőbb valuta az USD. Költőpénz: 300-1000 USD + 300USD tartalék

Időjárás: 5-25 C, szélsőséges időjárásra is fel kell készülni!

Egészség, Étkezés, ivóvíz: Étkezés lehetséges a vendéglátóhelyeken, és az utcán is. Utcán kizárólag vegetáriánus. Csak a palackozott ivóvíz fogyasztható. Gyakori kézmosás erősen javasolt!

Kommunikáció, időeltolódás, elektromos áram: A legtöbb helyen rendelkezésre áll wifi. Elektromos áramkimaradások lehetnek nagy gyakoriságokkal, egészen az esti órákig. 

Biztonság: figyeljünk értékeinkre, napnyugta után egyedül ne induljunk el. Veszélyt jelenthetnek éjjel a kutyák, esetleges tolvajok!

*Ha szeretnél még több információt és hasznos tippet a túrával kapcsolatban, akkor kattints IDE!!!

 

FIGYELEM!

 • Közös utazásunk egy kalandtúra, amely India északi részére vezet. A szállások színvonala néha nem érik el a fejlett országokéban megszokottakat. A repülőjáratok késhetnek, vagy törölhetnek járatokat.

 • Az időjárás, a politikai helyzet, és a közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. Különösen zord időjárás esetén a programot módosítjuk. Ha velünk tartotok a túrán, akkor ez minden résztvevőre kötelező érvényű.

 • Az esetleges programváltozás esetén mindig alternatív programokat fogunk javasolni a helyszínen.

 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 30 nappal indulás előtt tájékoztatunk mindenkit, és törölhetjük az utazást. Ilyen esetben természetesen az addig befizetett részvételi költséget maradéktalanul visszajuttatjuk mindenkinek.

 

BIZTOSÍTÁS:

Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza! - Ebben is tudunk segíteni nektek!

 

FIZETÉSI FELTÉTELEK

Részvételi díj: 229.000 Ft

Előleg: jelentkezéskor fizetendő; 50.000 Ft

Hátralék: az utazás megkezdése előtt legkésőbb 30 nappal fizetendő;

Útlemondási feltételek:

A 30 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

30-14. napok között a Részvételi díj 50%-a,

14 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.

 
Érdeklődő adatai:
Kérlek válaszd ki, hogy melyik túra érdekel komolyabban:

 

KÉRDÉS ESETÉN

Ha kérdésed van, írj nekünk a kozosenvilagotfalni@gmail.com email címre, és megpróbálunk minél hamarabb válaszolni.

Telefonon kicsit körülményesebb elérni minket, mivel éppen most is úton vagyunk, de ha szeretnéd, hogy visszahívjunk, írj nekünk a kozosenvilagotfalni@gmail.com címre. Üzenetben írd meg nekünk, hogy mikor tudunk felhívni, és válaszolni a kérdéseidre, és mi megpróbálunk elérni.

Kérdéseidet a facebook oldalunkon is felteheted nekünk: 

 
Rólunk

2017 elején jött az gondolat, hogy menjünk egyszerűen világgá. Sokáig mi magunk is kételkedtünk az ötletünkben, és abban, hogy sikerül-e elindulnunk. Azonban 2017 szeptembérben magunk mögött hagytuk építész és építőmérnöki állásunkat és már több mint 14 hónapja járjuk a világot, hátizsákkal, ketten.

Tovább...

 • White Facebook Icon
Ha kérdésed van, írj bátran!